Vákuumolaj, vákuumzsír szintetikus bázison

Vákuumolaj, vákuumzsír vákuumszivattyúk kenésére, hűtésére

Vákuumolaj, vákuumszivattyú olaj, vákuumzsír

Vákuumszivattyú olaj, vákuumzsír

Vákuumolaj fontos kérdés a vákuumszivattyúk esetében, hiszen több kritériumnak kell megfelelniük. A vákuumolaj (vákuumszivattyú olaj) feladata: kenés, hűtés, tömítés, korrózió védelem, kinetikai energia átvitele, stb.

Vákuumolajjal szembeni legfontosabb elvárások:

  • alacsony gőznyomás,
  • színváltozása indikációs pont lehessen – mutassa a minőségi változást,
  • jó korrózió védelem,
  • jó oxidáció állóság,
  • megfelelő víz elváló képesség,
  • felhasználási területnek megfelelő minősítés,
  • magas minőség (pl.: élelmiszeripar, nedves közeg elszívása, különösen ellenálló összetétel).

A vákuumolajokból több minőségi bázist különböztetünk meg

  1. Ásványi bázisú vákuumolaj
  2. Szintetikus bázisú vákuumolaj, melyek még több különböző alapbázisra bonthatók (PAO, PAG, észter, di-észter bázisok). Fontos figyelembe vennünk az alkalmazást ennek megfelelelően érdemes a vákuumolaj minőséget kiválasztani.

Az AIR24 alap koncepciója a kiválasztás során a természet védelme, hosszú élettartam és alkalmazásnak, előírásoknak megfelelő minősítés ( NSF H1 és H2). Vákuumértéknek leginkább megfelelő gőznyomás, elszívott közeg (analízis) alapján történő választás illetve a szivattyú kivitele szerint az oda leginkább megfelelő olaj választás. Magyarországon a jelenlegi szabályozások figyelembe vételével a szintetikus bázisú olajokat ajánljuk, melyek H1 és H2 minősítéssel is rendelkezhetnek, hosszú élettartamot biztosítanak, így a csereintervallum csökkenthető (illetve a természeti ártalom is), nem képeznek kokszos lerakódást a szivattyúban, magas lobbanásponttal rendelkeznek, kimondottan alacsony gőznyomásúak, láthatóan jobb hűtőképességgűek. A vákuumszivattyú olajleválasztó szűrő lerakódásmentes maradhat. Vákuumolaj témában nem ismerünk fél megoldásokat, egyes olajok élettartama akár a 4-6 szorosa is lehet az ásványi bázisú olajokhoz képest. Vákuumzsír alkalmazást többnyire tömítések kenésére illetve a tömítés hatékonyságának növelésére használunk, jellemzően szilikon bázison, egy kiemelkedően jó tömítő képesség mellett, kis és nagy kiszerelésekben egyaránt kapható. A szilikon zsír élettartama igen hosszú, tömítéseket így külön védi is az elmozdulástól, becsípődéstől a behelyezést követően. A megfelelő olaj kiválasztására az alábbi linken keresztül kérjen árajánlatot, számunka fontos a megfelelő minőség, ezért kérjük a lehető legtöbb információt adja meg az alkalmazásról illetve a szivattyúk típusáról. 24 órán belül válaszolunk megkeresésére!

Kérjen árajánlatot az AIR24 munkatársaitól!